Blogi sisustuksen merkityksestä

Kattorimat ja puiset pintamateriaalit lisäävät asumismukavuutta

by June Lopez

Puu on hyvä valinta kodin pintamateriaaliksi sen monien hyvien ominaisuuksien vuoksi. Puun suosio on säilynyt erilaisten sisustusmuotien vaihdellessa ja tällä hetkellä sen käyttäminen on taas erittäin suosittua. Puu parantaa asumismukavuutta, se on ympäristöystävällinen, mutta myös visuaalisesti miellyttävä materiaali. Oletko pohtimassa pintamateriaaleja kodin sisustukseen ja mietit kenties kattorimojen asentamista? Tämänkertaisena aiheena on puu sisustusmateriaalina, sen käytännöllisyys ja helppo asennus, olipa kyseessä kattorimat tai muut mahdolliset käyttökohteet. Tervetuloa lukemaan sekä löytämään tietoa ja viihtymään blogin pariin.

Puu lisää asumismukavuutta monella tavalla

Puu parantaa sisäilman laatua ja pitää sen kosteustasapainoa yllä. Jos ilmassa on kosteutta, sitoo puu sitä itseensä ja huoneilman kuivuessa, se vapauttaa kosteuta ilmaan tarpeen mukaan. Puutuotteista ei vapaudu haitallisia aineita tai yhdisteitä huoneilmaan. Puu on aina miellyttävän tuntuinen koskettaa, koska se on talvella lämmin ja kesällä viileä ja sillä on myös hyvä lämmöneristävyys. Puulla on myös erittäin hyvät akustiset ominaisuudet ja se luo akustiikan, joka ehkäisee kaikua.

Puu on helppo sisustusmateriaali

Erilaisilla puutuotteilla on helppo saada näyttävää jälkeä, eikä budjetin tarvitse olla päätä huimaavan kallis. Kattorimat, seinäpaneeli tai puulattiat on mahdollista asentaa myös itse ja puu on siitä armollinen materiaali, että sen voi asentaa ilman alustamateriaalin tasoitusta ja myös vaihtaa helposti, jos se vaurioituu käsittelyssä. Puutuotteilla on myös pitkä elinkaari ja ne kuluvat ja patinoituvat kauniisti käytössä. Puiset pinnat voi pintakäsitellä monella eri tavalla, myös useampaan otteeseen. Vaha- ja kuultokäsittelyt säilyttävät puun luonnollisen tekstuurin ja ulkonäön, mutta puuta voi myös maalata, lakata ja petsata omine tarpeiden mukaan.

Panelointi kannattaa suunnitella huolellisesti

Puulla voi paneloida sekä seinät että katot ja se kannattaa suunnitella huolellisesti ennen aloittamista, koska sen asentamiseen on olemassa paljon erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi seinät voi paneloida puulla joko kokonaan tai käyttää esimerkiksi puolipanelointia, joka antaa huoneelle ilmavuutta. Kattoa paneloidessa taas kannattaa kiinnittää huomiota, paneelin suunnan valinnassa. Puutuotteiden valinnassa, sisustusideoissa ja asennuksessa kannattaa myös kääntyä asiantuntijan puoleen, joka osaa neuvoa yksilöllisesti parhaat vinkit jokaiseen kotiin ja tilaan. Esimerkiksi Parkanon Listatehdas Oy puisten kattorimojen ammttilainen.

jaa